Moodleopas opiskelijoille

Sivusto: Kamkin Reppu
Kurssi: Kamkin Reppu
Kirja: Moodleopas opiskelijoille
Tulostanut:
Tulostettu: torstaina 28. maaliskuuta 2024, 13.14

1. Mikä on Reppu?

Reppu on Kajaanin ammattikorkeakoulun käyttämä verkko-oppimisympäristö, joka on rakennettu Moodle verkko-oppimisymäristöön. Repussa opiskeljoille on tarjolla materiaalia ja tehtäviä, jotka opettajat ovat sinne lisänneet ja tuottaneet. Tarkempi kuvaus Moodlesta löytyy Moodle.org sivustolta: 

"Moodle on monipuolinen, avoimen lähdekoodin verkko-oppimisympäristö. Se sopii niin lähiopetuksen tueksi kuin etäopiskeluun. Moodlen työkaluilla opettaja voi luoda kurssialueen, jossa esim. kerätään oppimistehtäviä ja annetaan palautetta, järjestetään aktivoivia verkkokeskusteluja, pidetään tenttejä, ohjataan ja seurataan opiskelijoiden oppimisprosessia." Lähde: Moodle.org (avautuu uuteen ikkunaan).

OPISKELIJA: Autamme sinua Reppu -ympäristöön liittyvissä teknisissä asioissa (kirjautuminen, kurssin löytäminen jne.) Opettaja vastaa työtilan sisällöllisistä asioista. Parhaan käyttökokemuksen saat, kun käytät Moodlea tietokoneella.

Tervetuloa käyttämään Reppua!

1.1. Repun tarina

Kamkissa on käynnistetty moodle-ympäristön uudistus. Devmoodle uudistuu suunnitellusti uudeksi Reppu-nimiseksi moodleympäristöksi. Uuden Reppu-ympäristön käyttöön ottamisen tavoitteena on entistä parempi oppijakokemus, opetuksen saavutettavuuden edistäminen sekä yhtenäinen ja selkeyttä edistävä digitaalisten oppimisympäristöjen rakenne. 

Nykyisin käytössä oleva Devmoodle-ympäristö ja siellä olevat opinnot siirtyvät uuteen Reppu-moodleympäristöön kevääseen 2024 mennessä ennakkoon suunnitellun opintojaksojen siirtoprosessin mukaisesti. Olemme pilotoineet Repun käyttöönottoa nyt vuoden 2022 aikana, jonka vuoksi jo tänä syksynä pilotoinnissa mukana olevien opintojaksojen opintoja suoritetaan jo nyt Reppu-ympäristössä. Opiskelijat pääsevät oikean ympäristön äärelle opintojakson opettajan antamien ohjeiden mukaisesti eli siitä opiskelijoiden ei tarvitse itse kantaa huolta. Tiedotamme prosessista jälleen tarkemmin, kun suunnitelma opintojen siirrosta valmistuu.


1.2. Tutustu Reppuun (video)

2. Kirjautuminen Reppuun KAMK

Reppuun kirjaudutaan HAKA-kirjautumisella.

 

Kirjautuminen tapahtuu alla olevien ohjeiden mukaan:

1. Avaa selain ja mene osoitteeseen reppu.kamk.fi

2. Valitse avautuvalta sivulta oikeasta yläkulmasta kohdasta Kirjaudu/Login.

3. Valitse HAKA-kirjautuminen -painiketta.

4. Seuraavaksi valitse organisaatioksi Kajaanin ammattikorkeakoulu ja syötä KAMK käyttäjätunnuksesi ja salasanasi.

5. Paina lopuksi Kirjaudu painiketta.

Muista aina lopuksi kirjautua ulos Moodlesta, kun lopetat sen käytön. Uloskirjautumisen löydät kirjautumisen jälkeen valitsemalla oikeasta yläkulmasta oman nimesi kohdalta alasvetolistasta Kirjaudu ulos.

2.1. Kirjautuminen Reppuun muut

Muut korkeakoulut:

1. Avaa selain ja mene osoitteeseen reppu.kamk.fi

2. Valitse avautuvalta sivulta oikeasta yläkulmasta kohdasta Kirjaudu/Login.

3. Valitse HAKA-kirjautuminen.

haka

4. Seuraavaksi valitse oma organisaatiosi ja syötä käyttäjätunnuksesi ja salasanasi eli sama tunnus jolla kirjaudut oman kouluorganisaatiosi palveluihin.

5. Paina lopuksi Kirjaudu painiketta.

2.2. Muut

Ota yhteyttä yhteyshenkilöösi mikäli sinulla ei ole KAMKin tai muun korkeakoulun tunnusta.

Mikäli olet saanut erilliset tunnukset Reppuun, kirjaudu seuraavasti (EI KOSKE KAMKin tai muiden korkeakoulujen opiskelijoita):

1. Avaa selaimessa reppu.kamk.fi

2. Valitse oikeasta yläkulmasta Log in / Kirjaudu

3. Syötä saamasi tunnukset ja paina Log in / Kirjaudu

kirjaudu

3. Työpöytä

Työpöytä on näkymä, joka avautuu, kun kirjaudut Moodleen. Työpöydältä löydät kaikki kurssisi, joihin olet kirjautunut. 

Työpöytänäkymän oikeasta laidasta löydät kohdan, johon voit syöttää opettajaltasi saaman kurssiavaimen ja näin kirjaudut automaattisesti kurssille. Sinun ei tarvitse siis etsiä kurssia Moodlesta vaan voit syöttää kurssiavaimen suoraan kyseiseen kenttään.

Alla kuva työpöydästä ilman kurssi kirjautumisia.

työpöytä

4. Omat kurssini

Omat kurssini sivulta löydät kaikki kurssit joille olet rekisteröitynyt ja joissa reksiteröityminen on vielä voimassa.

omat kurssini

5. Oma profiili

Jokaisella Moodlen käyttäjällä on oma käyttäjäkohtainen profiili, jonka asetukset ovat osittain muokattavissa.  Kirjauduttuasi Moodleen löydät profiilipalkin sivun ylälaidasta.

Käyttäjän asetukset löytyvät valitsemalla oikeasta yläkulmasta oman nimesi kohdalta alasvetolistasta Asetukset

profiili

Asetuksista voit muokata esimerkiksi kieliasetuksia, Moodlesta lähetettäviä viestejä ja omia tietojasi. Opiskelija ei voi muuttaa omaa etu- tai sukunimeään tai osastoaan eli ryhmätunnusta. Opiskelija voi muuttaa itse esim. sähköpostiosoitteen, paikkakunnan ja profiilikuvan.

Kuvauskenttään voit halutessasi lisätä lyhyen kuvauksen itsestäsi. Käytännössä tässä ilmaistaan vähintään roolisi oppilaitoksessa, minkä alan ihminen olet tai mitä opiskelet. Halutessasi voit kertoa myös muita asioita itsestäsi. HUOM! Tämä näkyy esimerkiksi muille samaan työtilaan kirjautuneille.

Voit halutessasi lisätä käyttäjäkuvan. HUOM! Käyttäjäkuva näkyy muille esimerkiksi muille samaan työtilaan kirjautuneille.

Oman kuvan saat lisättyä tai vaihdettua kohdasta Uusi kuva --> Painamalla joko Lisää-painiketta tai nuolta. Tämän jälkeen ladataan kuva omalta koneelta valitsemalla Lataa tiedosto --> Valitse tiedosto.

5.1. Oletuskielen vaihtaminen

Voit vaihtaa Moodlen oletuskielen Moodleen omista asetuksista. Valitse kirjautumisen jälkeen profiilisi alta Asetukset. Avautuvalta sivulta löydät kohdan Haluttu kieli, valitse tämä. Voit vaihtaa nyt oletuskielen. Kielivaihtoehtoina on suomi ja englanti.

Oletuskielen vaihtaminen

Kielen pikavaihdon voit tehdä yläpalkista oman profiilin alta kohdasta Kieli. Tätä kautta vaihdettu kieli muuttuu seuraavan kirjautumisen yhteydessä takaisin valituksi oletuskieleksi.

kieli

6. Opintojaksolle kirjautuminen

Opintojaksolle kirjaudutaan (rekisteröidytään) aina kurssiavaimen avulla. Kurssiavaimella kirjautuminen tehdään aina ensimmäisellä kerralla, kun mennään opintojaksolle ja sitä ei tarvitse tehdä enää sen jälkeen. Repussa opintojaksolle kirjautumiseen on kaksi erillistä tapaa riippuen kurssin opettajan määrittämistä asetuksista opintojaksolla


Kirjautumistavat

Easy enrolment kirjautumistapa on käytössä suurimmalla osalla opintojaksoista. (Linkki ohjeeseen)

YAMK opintojaksoilla on käytössä yleensä ns. perinteinen kirjautumistapa. (Linkki ohjeeseen)


Vinkki: kun olet saanut kurssiavaimen, kokeile ensin molempia tapoja syöttää kurssiavain ennen kuin otat yhteyttä opettajaan. Mikäli opintojaksolle kirjautuminen ei toimi kummallakaan tavalla tai opintojaksoa ei löydy, ota yhteys opettajaan tai yhteyshenkilöön, jolta olet saanut kurssivaimen.  

6.1. Easy enrolment

Pääkirjautumistapa opintojaksoille (pois lukien YAMK opintojaksot)

1. Kirjaudu ensin Reppuun osoitteessa reppu.kamk.fi käyttäjätunnuksillasi.

2. Sinulle avautuu työpöytänäkymä ja oikeasta laidasta löydät kohdan Kurssille kirjautuminen / Easy enrolment.

3. Syötä opettajalta saamasi kurssiavain kohtaan Kurssiavain.

kurssiavaimen syöttäminen

4. Paina Kurssille -painiketta.

6.2. Perinteinen kirjautumistapa

Perinteinen kirjautumistapa (pääsääntöisesti YAMK opintojaksoilla käytössä)

1. Kirjaudu ensin Reppuun osoitteessa reppu.kamk.fi käyttäjätunnuksillasi.

2. Etsi opintojaksosi kurssi haulla, jonka löydät keskeltä sivua kohdasta Etsi opintojaksoja


3. Syötä kurssin nimi ja paina Hae

4. Kun löydät oikean opintojakson, klikkaa opintojaksoa.

5. Syötä opettajalta saamasi kurssiavain.

6. Paina Lisää minut kurssialueelle.

7. Opintojakson työtila

Työtilan näkymä

Moodlessa työtilan näkymä on jaettu kolmeen osaan.

Vasemmassa sivupalkista löytyy kurssisisältö: osiot ja niiden aktiviteetit ja aineistot. 

kurssisisältö

Keskeltä työtilaa löydät aineistot eli oppimateriaalit sekä aktiviteetit kuten tehtävien palautuslaatikot. Keskeltä löytyviä laatikoita kutsutaan osioiksi tai aiheiksi. Keskisarakkeessa ylimpänä saatat löytää edistymisen seurantaa kuvaavan palkin, joka kertoo sinulle miten paljon olet kurssista suorittanut.

keskus

Oikeasta sivupalkissa löytyvät lohkot. Lohkoissa on lisätty tarkempi kuvaus edistymisen seurannastasi. Lisäksi oikealla puolella voi olla opettajan lisäämiä kurssikohtaisia lohkoja. Oikean sivupalkin saat näkyville painamalla nuoli-painiketta. 

oikea

Ylälaidasta löydät tehtävien Arvioinnit.

Ylös

Poistuminen kurssialueelta

Jos opiskelija voi poistaa itsensä kurssilta, näet Lisää valikon alasvetolistasta linkin Poista minut kurssilta. Huomio, ettet poistu työtilasta ennen kuin olet saanut arvosanan opinnoista.

7.1. Edistymisen seuranta

Työtilassa voi olla käytössä edistymien seuranta. Edistymisen seurannan avulla opiskelijat voivat visuaalisesti seurata omaa edistymistään. Edistymisen seuranta on aina työtilakohtainen.

Edistymisen seuranta on yleensä sijoitettuna oikeaan palkkiin, jolloin näkymä on tämänkaltainen:

edistyminen

8. Materiaalit työtilassa

Opettaja voi lisätä Moodle-alueelle erilaisia aineistoja kuten

  • Moodlessa olevia helposti päivitettäviä sivuja
  • kansioita ja tiedostoja ja
  • nettilinkkejä.

Lähteet: Aineistot Moodle.org (avautuu uuteen ikkunaan).

Löydät alla listattuna yleisimpiä aineistotyyppejä.


Sivu

Opettaja voi tuottaa sisältö suoraan Moodlessa luettavaksi. Tämä on nopeasti saatavilla olevaa sisältöä, jonka käsittelyyn ei tarvita erillisiä ohjelmia.

Tunnistat sivun    sivu   tästä kuvakkeesta

Tiedostot

Opettaja voi tuoda tiedostoja Moodleen. Opiskelijat voivat tuoda tiedostoja Moodleen esimerkiksi tehtävänpalautuslaatikoihin. Tiedostot vaativat yleensä erillisen ohjelman niiden avaamiseksi ja ne ladataan omalle laitteelle.

Eri tyyppisiä tiedostoja voivat olla esimerkiksi pdf- ja word-tiedostot. Tiedostot tällaisesta  tiedosto    

Kirja

Kirja on monisivuinen materiaali, johon opettaja tuottaa materiaalin. Olet juuri parhaillaan selaamassa Moodlen kirjaa.

Kirja mahdollistaa laajojen aineistokokonaisuuksien jäsentämisen lukuihin ja alilukuihin. Kirja voi sisältää tekstin lisäksi multimediatiedostoja, ja se on hyödyllinen sellaisten pitkien ohjeiden ja muun materiaalin esittämiseen, joka voidaan jakaa osiin. 

Kirjan tunnistat  kirja  kirja kuvakkeesta.


Verkko-osoite (linkki)

Verkko-osoite eli linkki on opettajan lisäämä linkki jollekin toiselle sivustolle tai sivulle.

Verkko-osoitteen eli linkin tunnistat     verkko-osoite kuvakkeesta.


Kansio

Opettaja voi tuoda useamman tiedoston kansioon. Tiedostot vaativat yleensä erillisen ohjelman niiden avaamiseksi ja ne ladataan omalle laitteelle. 

Kansion tunnistat   kansio  kansio kuvakkeesta.

H5P

Opettaja voi luoda kurssille materiaalia H5P työkalun avulla. H5P:lla tehty materiaali voi aineistotyyppinen materiaali tai tehtävä tyyppinen materiaali.

Materiaali voi olla upotettuna tai löytyä klikkaamalla H5P kuvaketta. Kuvake on  h5p    tämän näköinen.

Muut aineisotyypit

Muihin aineistotyyppeihin voit tustua Moodle.org sivustolla (avautuu uuteen ikkunaan).

8.1. Eduhouse ja KoulutusOnline

OPettaja voi lisätä opintojaksolle materiaaleja KoulutusOnline ja Eduhouse palveluista. KoulutusOnline toimii opiskelijoilla ilman tunnuksia, Eduhouse palveluun sinun tulee kirjautua KAMKin käyttäjätunnuksella.

Lisätietoa KAMKin Intrassa (vaatii kirjautumisen KAMKin käyttäjätunnuksella, avautuu uuteen ikkunaan).

9. Tehtävän palauttaminen

Tehtävä-aktiviteetti on Moodlen käytetyimpiä toimintoja. Sillä opettaja tyypillisesti kerää opiskelijoiden tehtävät ja arvioi ne.

Opiskelija - tai opiskelijaryhmä - voi palauttaa tehtävän tiedostona ja/tai verkkotekstinä, jolloin opiskelija tuottaa vastauksensa suoraan Moodleen. Tehtävä palautetaan opettajalle, joten muut opiskelijat eivät näe palautuksia.

Tehtävässä on myös kommentti-työkalu, jonka avulla opiskelija voi antaa lisätietoja palauttamastaan tehtävästä. Tehtävä-aktiviteettia voi käyttää myös etä-/kotitenteissä, joissa palautetaan tiedosto tai esim. esseetyyppinen vastaus. 

Lähteet: Moodle.org tehtävä-aktiviteetti (avautuu uuteen ikkunaan).

Tunnistat tehtävä-aktiviteetin   tehtävä   tästä kuvakkeesta.

Tehtävän palautus tapahtuu seuraavasti:

Avaa tehtävän palautuslaatikko ja valitse tehtävänpalautuslaatikosta Lisää palautus / Muokkaa palautustani -painiketta. 

tehtävän palautus

Valitse Lisää...  -painike ja hae tiedosto omalta laitteeltasi. Voit myös raahata tiedoston tietokoneeltasi lisää tiedostoalueelle. 

palatuksen lisäys

Valitse seuraavaksi Lataa tiedosto ja hae tiedosto koneeltasi Choose File napilla. Kun olet hakenut tiedoston, muista painaa ensi Lataa tämä tiedosto ja tämän jälkeen vielä lopuksi Tallenna muutokset -painiketta. 

lisää palautus 2


Nyt tiedosto on palautettu. Sinulla voi olla mahdollista muokata palautustasi valitsemalla Muokkaa palautustani ja hakemalla uusi tiedosto väärän tiedoston tilalle.

9.1. Urkund / Ouriginal

Urkund / Ouriginal on plagiaatintunnistusjärjestelmä, jonka opettaja voi aktivoida käyttöön tehtävänpalautuslaatikkoon. 


10. Keskustelualue

Keskustelualueet ovat suosittuja aktiviteetteja vuorovaikutukseen perustuvilla verkkokursseilla. Keskustelualueet ovat oletusarvoisesti julkisia kaikille kurssilaisille. Keskustelua voidaan käydä koko ryhmän laajuisesti tai pienryhmissä.

Lähteet: Moodle.org keskustelualue-aktiviteetti (avautuu uuteen ikkunaan).

Tunnistat keskustelualueen    keskustelu   tästä kuvakkeesta.

Keskustelualueen käyttö:

Avaa keskustelualue ja klikkaa Lisää uusi keskustelu painiketta keskustelualueella ja kirjoita viestisi. Paina lopuksi Lähetä viesti -painiketta. Mikäli haluat lisätä liitetiedoston, valitse Lisäasetukset ja liitteet

keskustelun aloittaminen

Nyt sinä ja muut näkevät keskustelualueella olevan viestisi.

viesti

Mikäli vastaat keskusteluun, avaa ensin keskustelun aihe ja valitse viestin perään Vastaa. Voit myös muokata omaa viestiäsi Muokkaa painikkeella 30 min ajan viestin lähettämisen jälkeen.

viestiin vastaus

11. Moodle tentti

Tentit ovat opettajan luomia tenttejä, jotka tehdään Moodlessa. Tentissä voi olla mm. monivalintakysymyksia, yhdistämistehtäviä ja esseekysymyksiä. Tenteissä voi olla aikaraja tentin tekemiselle. Tentti voi olla ns. virallinen tentti tai opetukseen liittyvä harjoitustehtävä.

Tunnistat tentin   tentti   tästä kuvakkeesta.

Tentin tekeminen

Avaa tentti ja aloita tentti painamalla Tee tentti -painiketta.

tee tentti

Vastaa kysymyksiin. Seuraavan kysymykseen pääset Seuraava sivu -painikkeella. Voit siirtyä kysymyksien välillä myös Tentin navigaation avulla, joka löytyy oikeasta reunasta. Näet myös mahdollisesti jäljellä olevan ajan, mikäli tentissä on suoritusaika.

tenttiin vastaaminen

Paina lopuksi Lopeta tentti -painiketta. Muista palauttaa tentti ennen kuin suoritusaikasi päättyy.

Lopeta tentti

Voit vielä tässä vaiheessa palata takaisin tentin pariin (Palaa suoritukseen) tai lopettaa painamalla Palauta kaikki ja lopeta -painiketta.

tentin lopetus

Sinulta varmistetaan vielä kerran, että haluathan varmasti lopettaa tentin. Näet myös mikäli, etä ole vastannut kaikkiin kysymyksiin.

tentin lopetus lopuksi 

Tämän jälkeen näet kuinka suoriuduit tentistä. 

11.1. Safe Exam Browser

Liity Safe Exam Browser opintojaksolle käyttämällä easy enroll avainta: 6jgs7f

Opintojaksolta löydät ohjeita Safe Exam Browserin käyttöön.

11.2. Yleisiä tenttiohjeita

Yleisiä tenttiohjeita kopioitavaksi tentin yhteenvetoon.

1) Tenttiaika on opettajan määrittämä aika, joka ilmoitetaan opiskelijalle.

2) Tenttiaika alkaa, kun klikkaat Tee tentti nyt -painiketta. Tenttiaika ei ala kulumaan, kun kirjaudut tenttilinkistä, vaan vasta, kun olet vahvistanut Aloita tentti -painiketta.

3) Kun tentti on alkanut, vasemmassa ylälaidassa löytyy navigointi mahdollisuus eri kysymysten välillä. Mikäli tenttiin on asetettu aikaraja, näkyy jäljellä oleva aika aina myös vasemmassa ylälaidassa navigaatiossa

4) Tenttiä suorittaessasi muista tehdä välillä välitallennuksia klikkaamalla alareunassa olevaa Seuraava -painiketta. Välitallennuksia kannattaa tehdä ahkerasti, koska mikäli nettiyhteys katkeaa, kaikki tallentamaton tieto.

5) Mikäli tentissä on useampi sivu voit liikkua kysymysten välillä aiemmin mainitusta navigaatiopalkista. Pääset seuraavalle sivulle klikkaamallaseuraava-painiketta jolloin sen hetkiset vastaukset tallentuvat. Jotallentuneet tenttikysymykset näkyvät harmaalla tässä tentin navigaatio-ruudussa. Kun painat viimeisen sivun seuraava - painiketta, pääset Tenttisuorituksen yhteenveto-sivulle,josta näet tallennetut vastaukset sekä myös jäljellä olevan ajan.

6) Kun olet tehnyt tentin loppuun, klikkaa viimeisellä sivuilla olevaa Palauta kaikki ja lopeta -painiketta, jolloin tentti sulkeutuu osaltasi.

7) Kun olet tehnyt tentin loppuun klikkaa Palauta kaikki ja lopeta -painiketta. Tällöin tenttisi päättyy. Muista, että Palauta kaikki ja lopeta -painiketta täytyy painaa ennen tenttiajan päättymistä!

8) HUOM! Ennen kuin aloitat tentin suorittamisen, on hyvä kirjautua ulos Moodlesta, jos olet jo ollut pidemmän aikaa Moodlessa ennen tentin suorittamista.  Käyttäjillä on maksimiaika kirjautumiselle. Tällöin ei tule kirjautumisen aikakatkaisua kesken Moodletentin. Mikäli kirjautumisen aikakatkaisu tulee, häviävät vastauksesi. Aikakatkaisusta ei tule mitään varoitusta.

9) Älä käytä tentissä erikoismerkkejä yms (<, >, =), koska kyseessä on web-pohjainen tentti, joten järjestelmä saattaa luulla, että teet linkkiä html-kielellä ja erikoismerkin jälkeenvastauksen tallentaminen ei onnistu.

10) Tallenna aina, varsinkin esseevastaukset, erilliseen tiedostoon talteen omalle koneelle jolloin kysymykset ovat varmasti tallessa, jos tallennusvaiheessa tulee ongelmia.

12. Muut tehtäväaktiviteetit

Moodlen työtilassa voi olla käytössä tehtävän palautuksen, tentin ja keskustelualueen lisäksi myös muita aktiviteetteja. 

H5P

Opettaja voi luoda kurssille materiaalia H5P työkalun avulla. H5P:lla tehty materiaali voi aineistotyyppinen materiaali tai tehtävä tyyppinen materiaali.

Materiaali voi olla upotettuna tai löytyä klikkaamalla H5P kuvaketta. Kuvake on   h5p   tämän näköinen.

Muut aktiviteettityypit

Tutustu muihin aktiviteettityyppeihin Moodle.org sivustolla (avautuu uuteen ikkunaan) 

13. Opiskelijan palautukset ja tehtävät

KAMK säilyttää Moodle- ja muita verkkokursseja puoli vuotta (6 kk) kurssin päättymisajankohdasta eteenpäin. Kun opintojakso tämän määräajan jälkeen häviää, häviävät myös opiskelijoiden alustalla olevat opintojaksoon liittyvät alustalla olevat tehtävät. Suoritusmerkinnät suoritetuista tai osasuoritusmerkinnän saaneista opintojaksoista siirtyvät ja säilyvät opiskelijan opintorekisterissä mutta opiskelijan tekemiä opintojaksoon liittyviä tehtäviä KAMK ei säilytä. Opiskelijan on siten itse huolehdittava tuotostensa tallentamisesta Moodle-kurssin / opintojakson päätyttyä.

Lisätietoa KAMKin Intrassa (avautuu uuteen ikkunaan, vaatii kirjautumisen KAMKin käyttäjätunnuksilla).

14. Ongelmatilanteet

KAMKin opiskelijat: Tarkista ensin syötätkö käyttäjätunnuksen oikeassa muodossa kirjautumisvaiheessa (kts. oppaan kohta Kirjautuminen). Tarkista myös pääsetkö kirjautumaan esimerkiksi Pakkiin. Tarkista, että olet valinnut HAKA-kirjautumisen.  Mikäli ongelmia ilmenee edelleen, ota yhteys KamIT Helpdeskiin.

Muut käyttäjät: Katso ensin kohta Kirjautuminen muut käyttäjät ja varmista, että syötät tunnuksesi oikeassa muodossa. Mikäli ongelmia ilmenee edelleen, ota yhteys KamIT Helpdeskiin.

Repun työtilaan kirjautuminen ei onnistu

Varmista, että syötät oikean kurssiavaimen oikeassa muodossa: kirjainkoolla on merkitystä! Mikäli kirjautuminen ei työtilaan ei edelleen onnistu, ota yhteys opettajaan.

Huomio myös, että yrität kirjautua kurssille oikealla tavalla, kurssille kirjautumiseen on kaksi eri tapaa ja toinen näistä on käytössä: Opintojaksolle kirjautuminen

Materiaali ei avaudu työtilassa. 

Ota yhteys opettajaan: opettaja vastaa työtilan sisällöllisistä asioista.

Aktiviteetti (tehtävä, tentti) ei avaudu.

Ota yhteys opettajaan: opettaja vastaa työtilan sisällöllisistä asioista.

Kurssini ei näy työpöydällä

Kurssillaoloaikasi on voinut loppua tai kurssille on asetettu päättymispäivämäärä. Voit säätä Kurssien yhteenveto suodatin asetuksia Omat kurssini sivulla (valitse Kaikki paitsi näkymästäni poistetut) tai voit kokeilla kirjautua kurssille uudestaan. Mikäli kursille pääsy ei onnistu, ota ensin yhteys opettajaan: opettaja vastaa työtilan sisällöllisistä asioista.

suodatin

Mikäli sinulla on useamman oppilaitoksen tunnukset, varmista, että kirjaudut aina oikean oppilaitoksen tunnuksilla. 

15. KamIT Helpdesk

yhteystiedot