12. Tentti aktiviteetti

Tentit ovat opettajan luomia tenttejä, jotka tehdään Moodlessa. Tentissä voi olla mm. monivalintakysymyksia, yhdistämistehtäviä ja esseekysymyksiä. Tenteissä voi olla aikaraja tentin tekemiselle. Tentti voi olla ns. virallinen tentti tai opetukseen liittyvä harjoitustehtävä.


HUOM! Jos suunnittelet tentin pitämistä yli 50 hengelle yhtä aikaa, konsultoi Helpdeskiä. Repulle kaikkien  raskainta on kirjautuminen Reppuun ja tentin aloittaminen opintojaksolla. Lisäksi tentin automaattitallennus kuormittaa, kun tentin tekijöitä on useita kymmeniä yhtäaikaisesti. Huomio, että muillakin opintojaksoilla saattaa olla yhtä aikaa tenttejä ja myös tämä kuormittaa Reppua.  

Älä järjestä Repussa siis isojen opiskelijamäärien samanaikaisesti suoritettavia etätenttejä. Jos tentin tekijöitä on paljon kerrallaan, luo tentin tekemiselle laaja vastausaika esim. useammalle päivälle ja jaottelet tarvittaessa tentin tekijät eri ajankohtiin.  Useiden kymmenien yhtäaikaisten tentin tekijöidenkohdalla käytä Microsoft Formsia.


Tunnistat tentin   tentti   tästä kuvakkeesta.

Tentti aktiviteetin käyttöön löydät ohjeita Moodle sivustolta (avautuu uuteen ikkunaan).