14. Opintojaksojen uudelleen käyttö

14.2. Opintojakson kopiointi Palauta -toiminnolla

Kun sinulla on uusi tyhjä kurssialue käytössäsi voit tämän ohjeen avulla voit palauttaa aiemman varmuuskopioimasi opintojakson uudelleen käyttöön. HUOM! palautettavan varmuuskopion koon on oltava alle 200 Mt.

1. Mene opintojaksolle jonne haluat palauttaa varmuuskopion sisällön.

2. Valitse ylälaidasta Lisää valikosta Kurssin uudelleenkäyttö

Kurssin uudelleenkäyttö

3. Valitse alasvetolistasta Palauta

Palauta

4. Hae seuraavaksi omalta laitteeltasi varmuuskopiotiedosto, jonka haluat palauttaa. Paina Palauta -painiketta.

Varmuuskopion valitseminen

5. Seuraavaksi näet mitä varmuuskopiossa tulee mukana. Liiku sivulla alaspäin ja paina lopusta Jatka -painiketta. Varmista, että käyttäjätietojen kohdalla on punainen ruksi.

Siirtyvät materiaalit

6. Valitse seuraavaksi Yhdistä varmuuskopioitu kurssi tähän kurssiin. Paina Jatka -painiketta.

Yhditä varmuuskopio

7. Varmista, että kohdassa Sisällytä osallistujat on punainen ruksi, Sisällytä osallistujien lisäämistavat kohdassa on Ei ja voit olla valitsematta myös käyttöoikeusohitukset, mikäli sinulla on sellaisia ollut aiemmalla opintojaksolla. Paina sivun lopusta Seuraava -painiketta.

Palautuksen asetukset


8. Seuraavassa näkymässä voit valita haluatko jättää palautuksen yhteydessä pois joitakin osioita tai yksittäisiä aineistoja ja aktiviteetteja. Vamista, että Korvaa kurssin asetukset kohtaan on valittu Ei. Paina sivun lopusta Seuraava -painiketta.

Palautuksen asetukset 2

9. Seuraavassa näkymässä näet esikatseluna, mitä palautuksen myötä tulee mukana Varmuuskopiossa. Jos jotain puuttuu, voit palata edelliselle sivulle sivun lopusta valitsemalla Edellinen. Jos kaikki on kunnossa valitse sivun lopusta Suorita palautus.

10. Seuraavaksi näet palautusprosessin etenemisen. Riippuen palautettavien aktiviteettien ja aineistojen määrästä, palautus kestää alle minuutista useampaan minuuttiin. Kun palautusprosessi on valmis, paina Jatka- painiketta.

Palautusprosessi on valmis.

11. Varmista seuraavaksi, että kaikki haluamasi on siirtynyt palautuksen mukana. Testaa opintojakson toimivuus.